Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μαρία Μήτσιου / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: «Τι σηματοδοτεί κατά τη γνώμη σας η υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, έτσι όπως εξελίσσεται; Συμφωνείτε ότι αποτελεί απλώς το εξιλαστήριο θύμα του φθαρμένου πολιτικού συστήματος;»



Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου / gkessopoulos@gmail.com

 
Μαρία Μήτσιου / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης
“Επιτέλους έπρεπε να γίνει μια αρχή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξιλαστήρια θύματα, όταν μπροστά μας έχουμε την περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου, με βάση μάλιστα τα όσα καταγράφουν στο πόρισμά τους οι δύο εισαγγελείς. Θα χάσουμε ακόμη μια ευκαιρία να ξαναφέρουμε τους πολίτες στην «πολιτική», εάν του συμπεριφερθούμε στην περίπτωση αυτή ως «εξιλαστήριο θύμα».
Είναι αμελητέα τα σημεία των κατηγοριών, που ερευνούν τον τελευταίο χρόνο οι δύο εισαγγελείς; Οι θεσμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν, η δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της πάση θυσία.
Ο κίνδυνος που δημιουργείται, είναι να οδηγηθούμε σε αναβίωση σκανδαλολογίας σε μία πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο. Οι πολίτες περιμένουν «ονοματεπώνυμα» υπευθύνων και όχι μια συνεχόμενη σκανδαλολογία, που απλώς εξυπηρετεί τα δελτία ειδήσεων, για να έχουν «θέματα» οι δημοσιογράφοι.
Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει η αρχή της κάθαρσης του πολιτικού κόσμου γενικότερα. Τέλος στις ειδικές μεταχειρίσεις για κάποιους. Είναι ευκαιρία, η πολιτεία ν’ αποδείξει ότι η κατηγορία του κ. Τσοχατζόπουλου δεν αποτελεί ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά είναι η βάση πάνω στην οποία όλοι εμείς που διεκδικούμε την ψήφο, δεν θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε πολιτικοί“.

1 σχόλιο: