Περιφερειακές Εκλογές 2010

  
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ''ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"
Στις δύσκολες και απρόβλεπτες αυτές μέρες που διανύουμε και στις μέρες εκείνες που προσμένουμε με αγωνία, όλοι έχουμε νιώσει την ανάγκη να συνδράμουμε στην αισιόδοξη έκβασή τους, να διαμορφώσουμε το μέλλον μας έτσι, όπως μας αξίζει, να αποκτήσουμε μία δυνατή φωνή και να προστατεύσουμε την περιφέρειά μας, τον τόπο μας.
Στον αγώνα αυτόν θέλησα και εγώ να συμμετάσχω. Φέτος, για πρώτη φορά έθεσα υποψηφιότητα για Περιφερειακή Σύμβουλος στο νομό Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».Ήταν χαρά και τιμή για μένα να ακολουθήσουμε μαζί αυτό το δρόμο. Γιατί η αλλαγή και η εξέλιξη είναι συλλογικά καθήκοντα. Και αυτή την αλλαγή την έχουμε όλοι πραγματικά ανάγκη.
Δύναμη στους νέους...με όραμα και στόχους...
Ως το νεότερο μέλος του συνδυασμού στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ήθελα να σας μεταδώσω το αίσθημα ευθύνης που με διακατείχε και με διακατέχει ακόμη κάνοντας το μεγάλο βήμα να συμμετέχω κι εγώ στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Σ' αυτή την πορεία, ζήτησα την ενεργή υποστήριξή σας για να μεταφέρω προβληματισμούς, προσδοκίες και αιτήματα της νέας γενιάς. Στη νέα τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε εμείς οι νέοι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και με ζήλο να καταβάλλουμε μέγιστη προσπάθεια σε θέματα παιδείας, αθλητισμού και εθελοντισμού.

Δύναμη στους νέους λοιπόν, με όραμα και στόχους.. σε μία κοινή πορεία..

Στόχος μας είναι, η περιφέρειά μας να είναι η πλέον ανταγωνιστική σε θέματα παιδείας. Σχολεία σε όλη την επικράτεια, τα οποία θα είναι προσβάσιμα από κάθε χωριό, για κάθε βαθμίδα. Νέες καινοτομίες, νέα προγράμματα, άρτιος εξοπλισμός, θα υποβοηθούν το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών. Επιπλέον, εγκαταστάσεις άρτιες με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό. Τέλος, παροχή βοήθειας στην οικογένεια και στην εργαζόμενη μητέρα με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, φύλαξης, δραστηριοτήτων κλπ.

Ως καθ. Φ.Α. πιστεύω, πως αθλητισμός και παιδεία συμπορεύονται. Είναι πολύ σημαντικός ο αθλητισμός σε κάθε ηλικία, σε κάθε επίπεδο, σε καθε φύλο.

Θα εργαστούμε, ώστε να υπάρχουν προσβάσιμες εγκαταστάσεις για τον καθένα, με ποικιλία προγραμμάτων για κάθε πολίτη. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε τη δια βίου άσκηση, καθώς έχει οφέλη τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογία, στην κοινωνικότητα κ.α. Από το νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία, όλοι έχουν δικαίωμα στην άσκηση.

Λένε ότι ένας τόπος καταλαβαίνεις αν είναι πολιτισμένος από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα άτομα με αναπηρία. Για εμάς είναι ένα στοίχημα, να παρέχουμε στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκης, την ποιότητα ζωής και τη συμμετοχή που πρέπει. Να νιώσουν ενταγμένοι στην κοινωνία, όπως άλλωστε πρέπει, και όχι ως μια ειδική κατηγορία.

Ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε διάφορες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για διάφορα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Ενημερωτικές καμπάνιες, τρόπους δράσεις αλλά και συλλόγους προβληματισμού και διακίνησης ιδεών.
Ενδεικτικά μερικές παρεμβάσεις στον Τύπο.
«Δεν υπόσχομαι, διεκδικώ»


«Έγνοια μου, η κοινωνική προσφορά»
«Γιατί εμείς, έχουμε προτάσεις...»


«Μάχη ζωής για αλλαγή νοοτροπίας»