Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

8ο Σχολείο Νέων διασωστών της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Το 8ο Σχολείο Νέων διασωστών της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων ξεκίνησε με άτομα γεμάτα όρεξη και προσμονή για να εκπαιδευτούν επάνω στις βασικές δεξιότητες ενός εθελοντή διασώστη. 






Η εκπαίδευση σε έναν εθελοντή διασώστη ισοδυναμεί  με το Α και το Ω.  


Η εκπαίδευση λοιπόν αποτελεί το βασικότερο κομμάτι της ομάδος. 



Τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. εκπαιδεύονται συνεχώς σε ενότητες Ά βοηθειών,απεγκλωβισμού ατόμων από ερείπια, αντιμετώπισης πάσης φύσεως καταστροφών, δασοπυρόσβεση, τηλεπικοινωνίες, μεθόδους έρευνας και προσανατολισμού, ορεινή διάσωση, διάσωση σε υγρό στοιχείο από επαγγελματίες στους  αντίστοιχους χώρους αλλά και από κρατικούς φορείς. 



Έτσι λοιπόν ο καλός διασώστης δεν είναι 
αυτός που μπορεί να φτάσει πρώτος στο 
θύμα, αλλά αυτός που θα φτάσει έγκαιρα 
αλλά θα έχει τις γνώσεις ώστε να του παρέχει κάθε δυνατή και επιτρεπόμενη βοήθεια και να σταθεροποιήσει τη κατάσταση του μέχρι να γίνει η παράδοση του στο ΕΚΑΒ.


Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.)





Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με την  υπ΄ αριθ. 14911/08  απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθ. μητρώου 69/08 καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου  Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502. Συνδέεται με το OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) και  ενημερώνεται για τις παγκόσμιες καταστροφές από το GDACS (Global_Disaster_Alert_and_Coordination_System).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου