Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Άνθρωποι σε εποχές κρίσης. Alzheimer Hellas.. είμαστε κοντά σας

Η Alzheimer Ελλάς σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύνδεσμο Πανοράματος και τον τομέα Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, διοργάνωσαν Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, στις 19.00 μ.μ. την εκδήλωση Alzheimer Σοκολάτα.

Χαιρετισμός Μαρίας Μήτσιου:

Όταν ερωτήθηκα σε ποιόν Τομέα Υγείας και Πρόνοιας θέλω να προσφέρω, επέλεξα τη Νόσο Alzheimer και αυτό για τρείς λόγους.

Πρώτον, επειδή εξειδικεύομαι στη Θεραπευτική άσκηση.. Όλοι έχουν ανάγκη από πνευματική και σωματική άσκηση, τόσο οι ασθενείς με Νόσο Alzheimer όσο και οι ίδιοι οι περιθάλποντες.

Κατα δεύτερον, υποστηρίζω την αγάπη προς τους Γονείς μας και τους Γονείς των Γονιών μας και αυτό οφείλουμε να το δείχνουμε καθημερινά με τη φροντίδα μας, πέρα από τις γιορτές και Παγκόσμιες ημέρες. Η Alzheimer Ελλάς φροντίζει για όλα αυτά.

Τρίτον και κυριότερον, η Ελληνική Εταρεία Alzheimer και Συναφών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) έχει ώς πρώτιστο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίση όσο και τη δωρεάν εκπαίδευση ανθρώπων σε θέματα ιατρικής, νευροφυσιολογίας, ψυχολογίας και πρεμβατικών προγραμμάτων.

Εάν σε αυτές τις μέρες κάτι μπορούμε να κάνουμε, τότε αυτό σίγουρα είναι, η ανάδειξη ενός κοινωνκού προσώπου. Όλοι μας μπορούμε, ο καθένας από εμάς, από όποια θέση κι αν βρίσκεται, να προσφέρει το ελάχιστο.

Με το να παραμένεις ενεργός, να αισθάνεσαι χρήσιμος - να διοχετεύεις την πείρα, τις γνώσεις, το δυναμικό σου - να αποκτάς νέες εμπειρίες και να σχετίζεσαι - να έχεις ηθική ανταμοιβή για το έργο που παρέχεις, να αποκτάς υπευθυνότητες - να προσφέρεις από τον ελεύθερο χρόνο σου. Όλα αυτά, γιατί δεν μπορώ να βλέπω γύρω μου ανθρώπους να αργοσβήνουν λόγω της εκφυλιστικής μορφής της νόσου, χωρίς εμάς συμπαραστάτες. 
Τάσος Εμμανουηλίδης: Πρόεδρος ΝΟΔΕ  Κεντρικού Τομέα Θεσ/νίκης της ΝΔ
Μαρία Μήτσιου: Υπεύθυνη Εθελοντισμού της ΝΔ για τη νόσο Alzheimer, Πρόεδρος Σώματος Εθελοντών (ΣΕΔΘ)
Mάγδα Τσολάκη:Πρόεδρος Ελληνικής Εταρείας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς)
Στέφανος Γωγάκος: Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
Γιώργος Πουρνάρας: Εθελοντής του Σώματος Εθελοντών Δ. Θεσ/νίκης (ΣΕΔΘ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου