Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση της Μήτσιου Μαρίας, Προέδρου του Σώματος Εθελοντών Δ. Θεσ/νίκης στην 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Ως νυν Πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλω να τοποθετηθώ στο θέμα που αφορά την ανάκληση παραχώρησης χώρου 20 τ.μ.

Όπως είναι γνωστό το ΣΕΔΘ ιδρύθηκε το 2009 και προσφέρει πολύπτυχο έργο. Δρά αυτόνομα.. Δεν επιδοτούμαστε, δρούμε αφιλοκερδώς, δε διατίθενται χρήματα, ούτε για τα έξοδα μετακίνησης ούτε για τα τηλέφωνα.

Κάθε εθελοντής προσφέρει από το χρόνο του και το εισόδημά του.

Δεν απαιτούμε καμία χρηματική βοήθεια από την παρούσα Διοίκηση, μόνο σας παρακαλούμε για ανάκληση της απόφασης και ζητούμε τη συμβολή σας για ανεύρεση μιας νέας έδρας, για να συνεχιστεί το λειτούργημα.

Διότι ο εθελοντισμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Στον εθελοντισμό είσαι στρατιώτης, έχεις υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Με λυπεί ως Πρόεδρο το γεγονός, ότι απαξιώνεται και ειδικά το έτος 2011, Παγκόσμιο έτος Εθελοντισμού, μία προσπάθεια τόσων ανθρώπων που ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους.

Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς με συσσίτια, ρουχισμό και βοήθεια στο σπίτι, ατόμων με αναπηρία, ατόμων τρίτης ηλικίας, απόρων και αστέγων.

Ζητούμε την αμέριστη συμπαράστασή σας, γιατί αυτό προβλέπει ο εθελοντισμός, απαλλαγμένοι από τεχνοκρατικές δυσκολίες και μικροπολιτική, πράγμα που κανείς δεν θα ήθελε να πιστέψει ότι επικρατεί.

Ζητούμε και πάλι την έδρα μας με την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, που μας είχε παραχωρηθεί για διάστημα 5 ετών, 2009-2014, διότι το ΣΕΔΘ έχει στόχο αναφοράς σύμφωνα με την επωνυμία του, το Δήμο Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με πολλά φιλανθρωπικά σωματεία, μη παρεμβάλλοντας στο έργο των νέων Αντιδημαρχιών και μόνο θετική εικόνα μπορεί να δώσει για τη Θεσσαλονίκη με τις δράσεις του, μέσα από ένα πνεύμα σύμπνοιας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.
                                                                                    Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΔΘ
                                                                                   
                                                                                    Μαρία Μήτσιου
Διατίθεται απόσπασμα παραχώρησης χρήσης

Σε εκτέλεση της με αριθμό 1364/2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης που λήφθηκε στη με αριθμό 13/25-06-2009 Συνεδρίασή του, παραχωρείται δωρεάν στο Σωματείο η χρήση τμήματος του πρώτου ορόφου γραφείων του ιδιόκτητου κτιρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 7, όπου στεγάζεται η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Ο παραχωρούμενος χώρος γραφείου στον πρώτο όροφο έχει εμβαδόν 20 τ.μ. περίπου. Η απόφαση προέβλεπε ότι:

«Η διάρκεια της δωρεάν παραχώρησης ορίζεται πενταετής (5), με έναρξη της  παραχώρησης από την ημέρα υπογραφής του παρόντος.»
Η 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα, έχοντας συμπεριλάβει στα θέματα ημερήσιας διάταξης την

«Ανάκληση της υπ΄ αριθμ. 1364/2009 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τη δωρεάν παραχώρηση προς χρήση για πέντε (5) έτη τμήματος 20 τ.μ. περίπου του πρώτου ορόφου γραφείων του ιδιόκτητου κτιρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Παπαρηγοπούλου 7, στο Σώμα Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου