Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

1η Εθελοντική Αιμοδοσία
Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.
Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζεται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.
Γι'αυτό η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.

Δυστυχώς, στη χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμη υπαρκτή κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτιό μέσο.
Το αίμα δεν μπορεί να διατηρηθεί για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, η ανάγκη για τακτική εθελοντική αιμοδοσία γίνεται επιτακτική δεδομένου του περιορισμένου χρόνου ζωής του αίματος και των συστατικών του.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στις 31 Ιανουαρίου 2016 της Α.Μ.Κ.Ε. Κοινωνικής Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων "Αλληλεγγύη Ζωής" σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας ''Ο.Φ.Α.''.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά όσους βοηθήσατε στη διάδοση  της Αιμοδοσίας και όσοι παραβρεθήκατε σε αυτήν.

Με εκτίμηση,
Δρ. Μαρία Μήτσιου, Γεν. Γραμματέας "Αλληλεγγύη Ζωής"

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και όλοι πρόσφεραν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους. Η αιμοδοσία ειναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία της προσφοράς. Το να δίνει κανείς 10 λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενος συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά, και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

...αν σκέφτεσαι ότι στην οικογένεια σου δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη για αίμα αρκεί να θυμηθείς ότι:
-Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!
Δίνοντας 1 μονάδα αίμα...
- προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου.
- δικαιούσαι αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.
- δικαιούσαι μια φορά το χρόνο αιματολογικό έλεγχο.
- δικαιούσαι δύο ημέρες δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία σου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου