Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η "ΟΦΑ" γιορτάζει παρέα με την "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΩΗΣ" τη 2η μέρα του Πάσχα




Η Αναστασία, ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους ήθελε να γίνει ειδική παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε μόλις στα 18 της να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος). Το όνειρο - στόχος ξεκινούσε. Όμως τον Αύγουστο του 2000 μας άφησε στα 19 της χρόνια από την επάρατη νόσο.

Η ιστορία της Αναστασίας και η συγκινητική χειρονομία των γονιών της, να προσφέρουν ότι μπορούν στην μνήμη της Αναστασίας ακριβώς μετά το θάνατο της, έγινε αφορμή να έρθουμε σε επαφή οι πρώτοι εθελοντές. Στόχος μας να συνεχίσουμε το όνειρο, προσφέροντας αγάπη και φροντίδα, σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι γεννήθηκε ο Σύνδεσμος με την ονομασία « ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ » (Ο.Φ.Α.).

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο σωματείο, εθελοντικό, φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από οποιονδήποτε κρατικό φορέα όπου στηρίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού. Έχει στόχο να παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους και επίσης να συντελέσει ώστε να δημιουργηθούν στην κοινωνία οι κατάλληλες συνθήκες για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το σωματείο αποτελείται από 200 περίπου μέλη , όλοι εθελοντές και κάθε ηλικίας.


Μαρία Μήτσιου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων "Αλληλεγγύης Ζωής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου