Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Υϊοθέτησε ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ - Adopt a talented child


...σε μια εποχή κρίσης ,όπου όλοι έχουμε ανάγκη όλους, η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY»

που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προτείνει σε εταιρείες ή σε ιδιώτες που έχουν διαθέσιμα χρήματα, να «υϊοθετήσουν» ένα ταλέντο για όλη την διάρκεια των μουσικών του σπουδών.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται : 

• Σε παιδιά χωρίς οικονομικές δυνατότητες
• Σε παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητες 
• Σε αριστούχους μαθητές Α'βάθμιας κ Β'βάθμιας εκπαίδευσης ως επιβράβευση της προόδου τους στα μαθήματα
• Σε αναξιοπαθούσες ομάδες - οικογένειες 
• Σε παιδιά εργαζομένων στις εταιρίες και στους οργανισμούς που θα στηρίξουν το πρόγραμμα 
• Σε παιδιά μονογονεικών οικογενειών
• Σε παιδιά από παραμεθόριες περιοχές 
• Σε ειδικές ομάδες παιδιών 

Τη δράση εμπνευστήκαμε από την πετυχημένη οργάνωση: El Sistema της Βενεζουέλας, που μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να αναδείξει την Βενεζουέλα ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες μουσικές δυνάμεις του Κόσμου και να προβάλει τον Ντουνταμέλ, που είναι ο μεγαλύτερος και νεώτερος μαέστρος του Κόσμου. 

Η στοχευμένη επένδυση στη Γνώση και μάλιστα στον Πολιτισμό μπορεί να φέρει πολλαπλάσια κέρδη και οφέλη στο Κοινωνικό Σύνολο: ο Πολιτισμός είναι επένδυση ταλέντου και έντασης εργασίας και με 1000 ευρώ (κατά μέσο όρο) το χρόνο μπορεί να δοθεί η δυνατότητα σε έναν ταλαντούχο νέο να δημιουργήσει μια εξαιρετική καριέρα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:


1. Υιοθέτησε ένα ταλέντο: Παροχή υποτροφιών για όλη τη διάρκεια των μουσικών σπουδών επιλεγμένων παιδιών στο Ωδείο. Ο χορηγός αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει τον υπότροφο μέχρι το τέλος των μουσικών σπουδών του ανά χρόνο και την αγορά του οργάνου του.


2. Δημιουργία τμημάτων μουσικής προπαιδείας για παιδιά Ιδρυμάτων της πόλης μας που θα λειτουργούν είτε μέσα στο ιδρυμα, είτε μέσα στο Ωδείο.


3. Δημιουργία ομάδων εθελοντών μουσικών που θα εκπαιδεύσει παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες.


4. Δημιουργία πλατφόρμας e-learning, για την εκμάθηση μουσικής σε απομακρυσμένα μέρη της Χώρας μας όπου είναι ανύπαρκτη η μουσική Παιδεία. 


Στόχος του προγράμματος είναι μέσα στο 2013 η μουσική παιδεία να ‘αγγίξει’ τουλάχιστον 1000 παιδιά και να δημιουργήσει 100 υποτρόφους. 


Πρόγραμμα Χορηγιών και οφέλη χορηγών:

Χορηγός silver: Για ανάληψη υποτροφίας 1-5 παιδιών και μουσική προπαιδεία για ένα παιδί και πάνω
Οι χορηγοί θα αναφέρονται σε κάθε εκδήλωση, δελτίο τύπου, προσκλήσεις, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και οποιαδήποτε εκδήλωση θα γίνεται για την διάδοση των προγραμμάτων.
Χορηγός Gold: Για ανάληψη υποτροφίας 5-10 παιδιών και οργάνωση μιας τάξης 5 παιδιών μουσικής προπαιδείας σε ένα Ιδρυμα της πόλης μας.

Οι χορηγοί θα αναφέρονται σε κάθε εκδήλωση, δελτίο τύπου, προσκλήσεις, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και οποιαδήποτε εκδήλωση θα γίνεται για την διάδοση των προγραμμάτων.

Δυό φορές τον χρόνο, οι υπότροφοι θα έχουν την υποχρέωση να δίνουν συναυλίες για τον Χορηγό. Οι συναυλίες μπορούν να οργανωθούν σε συνεργασία με την Πολιτεία Πολιτισμού ή ανεξάρτητα. Επίσης οι υπότροφοι θα λειτουργούν σαν «πρεσβευτές της Εταιρείας» και θα έχουν την υποχρέωση να παίζουν σε διαφημιστικό σπότ της εταιρείας, αν αυτή το επιθυμεί

Χορηγός Platinum : Για ανάληψη υποτροφίας 10 παιδιών και πάνω και μουσική προπαιδεία για 10 παιδιά σε ένα ιδρυμα της Πόλης.


Οι χορηγοί θα αναφέρονται σε κάθε εκδήλωση, δελτίο τύπου, προσκλήσεις, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και οποιαδήποτε εκδήλωση θα γίνεται για την διάδοση των προγραμμάτων.

Δυό φορές τον χρόνο, οι υπότροφοι θα έχουν την υποχρέωση να δίνουν συναυλίες για τον Χορηγό. Οι συναυλίες μπορούν να οργανωθούν σε συνεργασία με την Πολιτεία Πολιτισμού ή ανεξάρτητα. Επίσης οι υπότροφοι θα λειτουργούν σαν «πρεσβευτές της Εταιρείας» και θα έχουν την υποχρέωση να παίζουν σε διαφημιστικό σπότ της εταιρείας, αν αυτή το επιθυμεί.
Θα έχουν πρόσβαση στις βαθμολογίες και στην πρόοδο των παιδιών, μια και οι υποτροφίες θα δίνονται προσωπικά στους υποτρόφους, πράγμα που θα διασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια στην διοχέτευση της χορηγίας
Οι υπότροφοι για όλη την διάρκεια των σπουδών τους, θα υπογράφουν συμφωνία με την οποία θα αναλαμβάνουν να λειτουργούν σαν «πρεβευτές της εταιρείας». Θα έχουν την υποχρέωση να δίνουν μια συναυλία κάθε εξάμηνο για τους υπαλληλους και τους πελάτες του χορηγού.

Οι υποτροφίες θα μπορούσαν να δίνονται στα παιδιά του προσωπικού της Εταιρείας-χορηγού, σαν κίνητρο απόδοσης.

Η Πολιτεία Πολιτισμού αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση και συνέντευξη τύπου του Χορηγού που θα κάνει ο τελευταίος για την προώθηση προγραμμάτων Κοινωνικης Ευθύνης.

Ο Ντουνταμέλ ήταν ένα παιδί απ' τις φαβέλες...προορισμένος να γίνει αλητάκος.. του δόθηκε η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. .είναι πια ένας από τους μεγαλύτερους μαεστρους του Κόσμου..και το εισόδημά του είναι περίπου όσο ο προϋπολογισμός της Ελλάδος.. Ας δώσουμε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε κάποια παιδιά..Υϊοθέτησε ένα ταλέντο..

“I believe he really is the most universal composer to have lived.” For Gustavo, Beethoven’s music has no boundaries. As he prepares to conduct Beethoven’s Ninth with the 
Vienna Philharmonic / Wiener Berliner Philharmoniker
this weekend, watch him share his perspective on the German composer here.

Στις 8 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 στο Κέντρο Πολιτισμού "Αλέξανδρος" (Θεσσαλονίκη) ο "Πατριάρχης της Τζάζ" Σάκης Παπαδημητρίου θα ονομαστεί "πρέσβης καλής θέλησης" του προγράμματος "Υϊοθέτησε ένα Ταλέντο" της Πολιτείας Πολιτισμού. Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου