Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

6ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"


Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη διαδρομή Πέλλα - Θεσσαλονίκη και παράλληλα Αγώνες Δρόμου 5χλμ., 10χλμ. καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς. Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι ένας αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης 42,195 χιλιομέτρων (26 μίλια 385 γιάρδες), που περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα.
Ο αγώνας ονομάζεται έτσι από την ιστορική διαδρομή του Έλληνα στρατιώτη ημεροδρόμου Φειδιππίδη που μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ) έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη "νενικήκαμεν".
Η ιστορική ακρίβεια αυτού του γεγονότος επιβεβαιώνεται από τον Φιλόστρατο που αναφέρεται στο θεσμό των στρατιωτών ημεροδρόμων αγγελιαφόρων, τον Ηρόδοτο, τον Πλούταρχο και τον Λουκιανό. Ένα φωτεινό παραθυράκι διαφυγής για ένα νέο ανάμεσα σε πολλά είναι ο αθλητισμός. Μέσα από τον αθλητισμό, την αναψυχή και το παιχνίδι, τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν να ασκούν την κρίση τους και να αποκτούν κριτική σκέψη κατά την επίλυση προβλημάτων. Προάγουν το πνεύμα φιλίας, αλληλεγγύης και δίκαιου παιχνιδιού, διδάσκοντας την ομαδικότητα, την αυτοπειθαρχία, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό προς τους άλλους, την ηγετικότητα και τις δεξιότητες αντιμετώπισης δυσκολιών. Απαραίτητα για τη διασφάλιση ότι τα παιδιά θα γίνουν υπεύθυνοι και σωστοί ενήλικες, βοηθούν τους νέους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους και τους προετοιμάζουν για να αναλάβουν ηγετικό ρόλο μέσα στις κοινότητές τους. Μία λύση υπάρχει μόνο για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η μάστιγα των ναρκωτικών. Η ΠΡΟΛΗΨΗ! Με την στροφή των νέων μας, από πολύ μικρή ηλικία στον Αθλητισμό και τη Φύση. Οι νέοι γονείς κυρίως, θα πρέπει να στρέψουν τα παιδιά τους από το νηπιαγωγείο ακόμη (!) στα διάφορα σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου