Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Θεματική Ενότητα: Υγεία & Πρόνοια


Η Περιοδεία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού (The Tour) είναι μια διαδραστική εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό, που λαμβάνει χώρα διαδοχικά σε όλες τις πρωτεύουσες των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της Περιοδείας προβάλλονται τα σημαντικότερα θεματικά πεδία τα οποία αφορά ο εθελοντισμός, ενώ δίνεται η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς εθελοντές και να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών οργανώσεων, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις εθελοντικού έργου, και να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν σε δημόσιες συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό.

Εμείς, ως Γραμματεία Εθελοντισμού έχουμε ως στόχο να δώσουμε βήμα σε Εθελοντικές Οργανώσεις να ενημερώσουν τους πολίτες για την δράση και το έργο τους από ένα υπαίθριο σταντ στη Θεσσαλονίκη

την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο Πάρκο Ελπίδος, στην οδό Αγαμέμνονος του Ευόσμου, απο 9:00  έως 15:00 με τη Θεματική Ενότητα: ΥΓΕΙΑ και ΠΡΟΝΟΙΑ.

Ως υπεύθυνη Εθελοντισμού για τη νόσο ALZHEIMER από την ενότητα Υγείας και Πρόνοιας και ως Πρόεδρος του Σώματος Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.) θα χαρώ να σας δω και να σας ενημερώσω για τις δράσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου